Annons
Nyheter

Präst ihjälbränd i attack i Nigeria

Nigeria • Publicerad 16 januari 2023

Beväpnade gärningsmän har bränt ihjäl en katolsk präst i byn Kafin-Koro i delstaten Niger i västra Nigeria, meddelar lokal polis på söndagen.

Angriparna satte eld på prästbostaden med prästen kvar inne i byggnaden efter att ha misslyckats bryta sig in. En annan präst sköts när han försökte fly platsen. Han fördes senare skadad till sjukhus för vård.

Annons

I en separat händelse i Kankara i den norra delstaten Katsina förde kriminella bort fem personer i samband med söndagsmässan, samtidigt som ännu en präst skottskadades.

De kriminella gängen, lokalt beskrivna som "banditer", använder kidnappningar för att utpressa sig till pengar. Men vissa grupper har även kopplingar till de jihadister som sedan 14 år bedriver ett uppror i nordöstra Nigeria.

I december 2020 förde banditer bort över 300 skolpojkar i Kankara. Pojkarna släpptes en vecka senare efter förhandlingar med myndigheterna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons