Annons

Prinsen till "Greta": Ta en träff med Trump

Donald Trump "har blod på sina händer". Men får du chansen att träffa honom, så ta den.
Det rådet rapporteras Storbritanniens prins Harry ge till en falsk Greta Thunberg i ett bluffsamtal arrangerat av de kända ryska imitatörerna Vovan och Lexus.
Kungligt • Publicerad 11 mars 2020
Prinsparet Meghan och Harry. Bild från en musikfestival på Royal Albert Hall i London häromdagen.
Prinsparet Meghan och Harry. Bild från en musikfestival på Royal Albert Hall i London häromdagen.Foto: Simon Dawson/pool/AP/TT

Komikerduon Vovan och Lexus lyckades nå Harry på telefon i december och januari, och då lura honom att de var den svenska klimataktivisten och hennes pappa Svante, skriver The Sun.

Den falska Greta Thunberg berättar i samtalet om Världsekonomiskt forum (WEF) i Davos, där både hon och Trump befunnit sig utan att träffas.

Annons

– Trump kommer vilja träffa dig för att själv framstå i bättre dager, tippar prinsen, och fortsätter:

– Men han kommer inte att vilja diskutera klimatförändringar med dig för du är smartare.

Harry råder ändå "Greta" att ta alla eventuella chanser till möten med världsledare.

– Oavsett om det är möjlighet att träffa president Trump eller (Storbritanniens premiärminister) Boris Johnson, skulle jag ta den varje gång, säger han, och förespråkar "öppen dialog" i alla lägen.

Men han tillägger om USA:s president:

– Bara det faktum att Donald Trump lyfter kolindustrin så mycket i Amerika innebär att han har blod på sina händer.

Samtalen ringdes till Harrys och hustrun Meghans egendom på Vancouver Island i västra Kanada, där de tillbringar mycket tid efter beskedet att paret drar sig tillbaka från aktiva roller i det brittiska kungahuset. "Svante Thunberg" frågar i samtalet om det nya livet utanför hovets glans är sämre.

– Åh nej, jag tycker det är mycket bättre, svarar Harry med ett skratt, enligt The Sun.

Henrik Samuelsson/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons