Annons

Putin: Vi är nära en utväxling med Ukraina

Ryssland • Publicerad 5 september 2019
Människor demonstrerar utanför Rysslands ambassad i Prag förra året genom att hålla upp ett porträtt av Sentsov. Arkivbild.
Människor demonstrerar utanför Rysslands ambassad i Prag förra året genom att hålla upp ett porträtt av Sentsov. Arkivbild.Foto: Petr David Josek

Ryssland och Ukraina är nära att genomföra en fångutväxling, enligt Rysslands president Vladimir Putin.

– Vi är i slutskedet av samtalen gällande utväxlingen, det kommer att vara stort, säger presidenten.

Annons

Han säger även att Ryssland kommer att meddela datumet för när utväxlingen ska ske.

Vilka fångar som ska utväxlas är oklart.

Den ukrainske regissören Oleg Sentsov dömdes till ett 20 års långt fängelsestraff för terrorbrott i rysk domstol. Han har kraftigt motsatt sig den ryska annekteringen av Krim och har hjälpt ukrainska soldater med mat och andra förnödenheter. Han greps senare av ryska myndigheten.

I ett Facebook-inlägg hävdade Ukrainas nytillsatte statsåklagare förra veckan att utväxlingen hade påbörjats, någonting som även ryska medier rapporterade. Uppgiften tillbakavisades dock av Ukrainas regering.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons