Annons
Nyheter

Rånade med slangbella – döms till fängelse

En 29-årig man klev in på Pressbyrån i Luleå, drog fram en kraftig slangbella och sköt stålkulor mot personalen. Nu döms han för rån och grovt hot mot tjänsteman i två fall, rapporterar lokala medier.
Brott • Publicerad 9 september 2021
En 29-årig man i Luleå döms till fängelse efter att ha hotat en butiksanställd med slangbella. Arkivbild.
En 29-årig man i Luleå döms till fängelse efter att ha hotat en butiksanställd med slangbella. Arkivbild.Foto: Susanne Lindholm/TT

Det var i maj förra året som den 29-årige mannen klev in i butiken, med neddragen mössa och huva, och krävde att han ”skulle ha alla cigaretter”.

När den anställda sade att han fick betala som alla andra siktade mannen på butiksbiträdet med sin slangbella.

Annons

Biträdet duckade bakom disken, tryckte på överfallslarmet och lyckades ta skydd bakom en lagerdörr medan 29-åringen fortsatte att skjuta kulor mot dörren.

Mannen försökte under tiden komma åt kassalådan men misslyckades då han saknade koden. I stället plockade rånaren med sig sju snusdosor innan han flydde från butiken.

När polis och väktare kom till platsen blev även de hotade av 29-åringen. Brottet döms som grovt eftersom hotet påtagligt har förstärkts med hjälp av vapen. Han ska även betala skadestånd till personalen samt väktaren som tillkallades.

Gärningsmannen varken erkänner eller förnekar gärningarna då han under rättegången sagt sig sakna minnesbilder av händelserna.

Slangbellan som beslagtogs var 34 centimeter lång. Fyra stålkulor och nio glaskulor påträffades i mannens jackficka.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons