Annons

Rapvideoskjutning upp i rätten

Musik • Publicerad 12 mars 2020
Två män åtalas efter att en kvinna skjutits vid en musikvideoinspelning. Arkivbild.
Två män åtalas efter att en kvinna skjutits vid en musikvideoinspelning. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

I dag inleds rättegången mot två 18-åriga män som står åtalade efter att skott avlossats i samband med en inspelning av en rap-video i en villa på Ingarö utanför Stockholm, skriver P3 Nyheter.

– Under den här inspelningen har det förekommit skarpa vapen varav ett av dem har avlossats i samband med att man har filmat. Den tjejen som filmade blev då skjuten och träffad i armen, säger kammaråklagare Lisa dos Santos till P3.

Annons

Efter att kvinnan skadats körde två män iväg henne från huset i stället för att larma. När de råkade stöta på en ambulans lämnade de av kvinnan. Kvinnan har i förhör uppgett att hon ville att männen skulle ringa 112, men att de i stället körde iväg henne.

En person står åtalad för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott, och ytterligare en person är åtalad för grovt vapenbrott. Båda förnekar brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons