Annons

Osaka ute ur US Open – tappar förstaplatsen

En efter en har stjärnorna fallit i US Opens damsingel.
Nu har ännu en förhandsfavorit fått lämna grand slam-turneringen i New York tidigare än planerat: regerande mästaren Naomi Osaka.
I och med förlusten tappar hon också förstaplatsen på världsrankningen till Ashleigh Barty.
Tennis • Publicerad 2 september 2019
Naomi Osaka är utslagen i US Opens damsingel.
Naomi Osaka är utslagen i US Opens damsingel.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

21-åringen från Japan, som besegrade Serena Williams i US Open-finalen förra året, föll i två jämna set i den fjärde omgången mot schweiziska Belinda Bencic med 5–7, 4–6.

– Jag kan titta tillbaka på matchen och vara väldigt besviken och arg, men det är jag inte. Självklart vill jag nå längre. Det är definitivt vad jag siktar på i Australien Open (i januari), säger Osaka.

Annons

Det var tredje gången Osaka och tolfterankade Bencic möttes under säsongen. Det var också tredje gången Bencic segrade mot världsettan.

– Jag var så taggad på att gå ut på banan. Utmaningen kunde inte vara större så jag var tvungen att spela på topp, säger Bencic i segerintervjun.

– Jag är väldigt nöjd med mitt spel och att jag kunde hålla nerverna i schack, fortsätter hon.

I samma runda har sedan tidigare både världstvåan Ashleigh Barty, Australien, och trean Karolina Pliskova, Tjeckien, slagits ut.

Trots att även Barty förlorade i två raka set kommer australiskan att ta över förstaplatsen på världsrankningen från Osaka efter turneringen.

Inför kvartsfinalspelet är endast två topp tio-spelare kvar i damsingeln: ukrainskan Elina Svitolina och Serena Williams, USA.

För Bencics del väntar i nästa match kroatiskan Donna Vekic som besegrade tyskan Julia Goerges med 6–7, 7–5, 6–3.

– Det kommer helt klart att bli en tuff match. Hon är en av de bästa spelarna i år, säger Vekic om den stundande kvartsfinalen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons