Annons

Regeringen tillsätter batterisamordnare

Ekonomi • Publicerad 8 augusti 2022
Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S). Arkivbild.
Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S). Arkivbild.Foto: Lars Schröder/TT

De senaste åren har det skett en rad större satsningar på batteritillverkning i Sverige. Först ut var Northvolt med sin fabrik i Skellefteå. Men även Scania, Volvokoncernen och Volvo Cars har lanserat batterisatsningar.

– Den gröna omställningen som den svenska fordonsindustrin står för är omfattande och komplex och måste ske i mycket snabb takt. Elektrifiering är avgörande för att minska utsläppen, säger näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S) på en pressträff.

Annons

Regeringen tillsätter därför en batterisamordnare som ska koordinera de olika satsningarna. Främst handlar det om att identifiera utmaningar och hinder.

Två utmaningar är enligt Karl-Petter Thorwaldsson tillgången till fossilfri el samt tillståndsprövningar, som måste gå snabbt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons