Annons
Nyheter

"Mycket ansträngt läge" i Region Gävleborg

Coronaviruset • Publicerad 15 december 2020
Region Gävleborg planerar att gå upp i katastrofläge. Arkivbild.
Region Gävleborg planerar att gå upp i katastrofläge. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Läget inom sjukvården i Region Gävleborg är mycket ansträngt, men i nuläget finns inga planer på att höja beredskapsnivån till katastrofläge.

Regionen har de resurser som krävs och möjligheten att ta hjälp av andra regioner finns, vilket också görs, meddelar tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektören Johan Kaarme.

Annons

"Jag vill förtydliga att vi har kapacitet att ta emot både covidpatienter och patienter som behöver annan vård. Självklart hjälper vi dem som behöver och inte kan vänta på vård", säger han i ett pressmeddelande.

Regionen befinner sig i dag i förstärkningsläge.

Det finns tre beredskapslägen inom sjukvården. Det första är stabsläge och mellanläget kallas förstärkningsläge. Katastrofläge är det mest allvarliga där åtgärder vidtas för förstärkning av alla viktiga funktioner.

Tidigare under dagen rapporterade P4 Gävleborg om att regionen närde planer på att gå upp till katastrofläge, men dessa uppgifter dementeras alltså Johan Kaarme.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons