Annons
Nyheter

Rekordlåg framtidstro för Japans industri

Japan • Publicerad 1 juli 2020
Coronakrisen kommer att slå hårt mot den japanska tillverkningsindustrin, tror företagen själva i en undersökning. Arkivbild.
Coronakrisen kommer att slå hårt mot den japanska tillverkningsindustrin, tror företagen själva i en undersökning. Arkivbild.Foto: Shizuo Kambayashi/AP/TT

Optimismen hos Japans tillverkningsindustri är den lägsta på elva år, visar en undersökning där runt 10 000 japanska företag har deltagit.

Undersökningen görs varje kvartal av landets centralbank och det senaste resultatet hamnar på minus 34. Det är den lägsta nivån av tillförsikt bland Japans tillverkare sedan juni 2009, då den globala finanskrisen slog hårt mot världens tredje största ekonomi.

Resultatet är värre än marknadens förväntningar, som låg på minus 31, och betydligt sämre än minus 8, som den föregående undersökningen visade i mars. Det var då det första negativa resultatet på sju år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons