Annons
Nyheter

Rekordresultat för smyckeskedjan

Ekonomi • Publicerad 16 augusti 2022
En av smyckesbutikskedjan Pandoras butiker.
En av smyckesbutikskedjan Pandoras butiker.Foto: Tobias Österberg/TT

Världens största smyckeskedja, danska Pandora, redovisar för tredje kvartalet i rad rekordomsättning. Bolaget, som har omkring 2 400 butiker runtom i världen, var hårt ansatt under pandemin men har under 2022 sett en stadig återhämtning.

"Vi är nöjda över att se hur våra ansträngningar betalar av sig och vi kan leverera ännu ett rekordkvartal. Vi har en stabil tillväxt trots nedstängningar i Kina och tuffa jämförelsetal i USA föregående år på grund av stimulansutbetalningarna (till landets invånare från staten), skriver svenske vd:n Alexander Lacik i delårsrapporten.

Annons

Intäkterna uppgick nu till drygt 5,6 miljarder danska kronor att jämföra med 5,1 miljarder samma period föregående år. Rörelsevinsten sjönk dock något, från 1,3 till 1,2 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons