GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rekordtider i segling runt Gotland

Segling • Publicerad 1 juli 2019
Starten av ÅF Offshore race.
Starten av ÅF Offshore race.
Foto: Christine Olsson/TT

Det blev rekordtider i årets ÅF Offshore Race (tidigare Gotland runt) i segling. Från Stockholms ström, runt Gotland och till Sandhamn tog sig svenska HIQ i mål på ny rekordtid – trots tuffa förhållanden till havs.

"Att slå rekord är trevligt. Efter spektakulära förhållanden vid starten mitt i stan var vårt första mål att komma ut snabbt på öppet hav. Vi visste att vi skulle få bra vindar som passar oss där ute, om vi bara kom ut i tid", säger Bouwe Bekking, skeppare på HIQ i ett pressmeddelande.

HIQ seglade totalt i drygt 27 timmar och slog därmed det gamla rekordet med cirka fyra timmar. Snittfarten var 12,9 knop.

Flera deltagare tvingades avbryta sin segling på grund av hård vind och grov sjö.

"Att folk bryter är inte konstigt. Många är inte vana att kappsegla till havs när det blåser över 15 meter per sekund. Då går saker sönder och det är helt enkelt inte roligt. Under sådana här förhållanden tycker jag att det är smart att bryta", säger Bouwe Bekking.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer