Annons

Riksteatern ställer in Eldfesten

Kultur • Publicerad 9 mars 2020
Eldfesten firas i Kungsträdgården i Stockholm 2018. På grund av oro för smittspridning ställs årets upplaga av evenemanget in av Riksteatern. Arkivbild.
Eldfesten firas i Kungsträdgården i Stockholm 2018. På grund av oro för smittspridning ställs årets upplaga av evenemanget in av Riksteatern. Arkivbild.Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Med anledning av coronaviruset och oron kring spridningen av det ställer Riksteatern in Eldfesten 2020.

I Stockholm skulle evenemanget för andra året i rad ha ägt rum på Skansen.

Annons

Förra veckan fattade arrangörerna i Göteborg beslutet att ställa in firandet på Heden i Göteborg och nu väljer även arrangörerna i Malmö att ställa in.

"Efter nära dialog med vår publik, våra föreningar samt internationella artister och gäster har vi fattat beslutet att ställa in Eldfesten 2020. Vi har alla ett ansvar att förhindra fortsatt smittspridning och måste ta det säkra före det osäkra. Det känns såklart jättetråkigt då Eldfesten är en årlig tradition med artister i världsklass och en fantastisk gemenskap, säger Dritëro Kasapi, teaterchef Riksteatern, i ett pressmeddelande.

Eldfesten, eller "Chaharshanbeh suri" som det heter på persiska, är en icke-religiös högtid som har firats i flera tusen år, trots förbud i vissa länder. Det är en del av det iranska nyåret Nouroz.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons