Annons
Nyheter

Rios sambaskolor: Inget vaccin, ingen karneval

Brasilien • Publicerad 15 juli 2020
En deltagare från sambaskolan Beija Flor under årets karneval i Rio de Janeiro.Foto: Leo Correa/AP/TT

Fem av de tolv mest framstående sambaskolorna i brasilianska Rio de Janeiro hotar med att rösta för att skjuta upp nästa års karneval på obestämd tid så länge det inte finns ett brett tillgängligt vaccin.

– Det är enkelt. Om det inte finns ett vaccin, så kommer det inte att bli någon samba, säger rektorn för São Clemente-skolan.

Annons

Fernando Fernandes, rektor för Vila Isabel-skolan, håller med.

– Utan ett vaccin är det omöjligt att arrangera karnevalen oavsett dag, vare sig i februari eller i juni, säger Fernandes.

Han lyfter dessutom fram risken för att en domstol stoppar festligheterna i sista stund.

– Efter det att vi gjort stora investeringar kan kurvan för antalet smittade stiga igen och domstolarna kan fatta beslut om att stoppa paraderna, säger Fernandes.

Karnevalen lockar tiotusentals turister till staden i februari varje år. Varje sambaskola deltar i paraderna med nästan 3 000 deltagare som dansar tillsammans.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons