Annons

Robin Wright debuterar som långfilmsregissör

Film • Publicerad 1 maj 2019
Robin Wright har tidigare regisserat flera avsnitt av "House of cards", i vilken hon även spelar karaktären Claire Underwood. Arkivbild.
Robin Wright har tidigare regisserat flera avsnitt av "House of cards", i vilken hon även spelar karaktären Claire Underwood. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Skådespelaren Robin Wright ska regissera och spela huvudrollen i den kommande filmen "Land", skriver .

För många svenskar är Robin Wright kanske närmast bekant för sin roll som Claire Underwood i serien "House of cards", för vilken hon har belönats med en Golde Globe. Men skådespelaren har ett gediget cv med filmer som "Bleka dödens minut", "Forest Gump" och "Wonder woman".

Annons

"Land" handlar om advokaten Edee Mathis (spelad av Wright) som efter att ha drabbats av en stor sorg beslutar sig för att helt lämna sitt gamla liv och bosätta sig i vildmarken i Wyoming. Inspelningen drar igång till sommaren i British Columbia, Kanada.

Filmen blir Robin Wrights debut som långfilmsregissör, hon har tidigare regisserat kortfilmen "The dark of night" samt flera avsnitt av "House of cards".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons