Annons
Nyheter

"Robinson-Martin" ny talesperson för L

Politik • Publicerad 7 december 2022
Martin Melin har utsetts till ny utrikespolitisk talesperson av Liberalernas partiledning. Här på partiet valvaka i september. Arkivbild.
Martin Melin har utsetts till ny utrikespolitisk talesperson av Liberalernas partiledning. Här på partiet valvaka i september. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Liberalerna har utsett nya talespersoner i olika politiska ämnen. Klart är att Martin Melin, som vann första säsongen av tv-programmet Expedition Robinson, kliver in som talesperson i utrikesfrågor.

Han är ersättare i riksdagen för Joar Forssell som gått på föräldraledighet i sex månader.

Annons

– Jag kommer ta vara på den här tiden. Jag kliver in ett halvår för att försöka förändra, sade Melin till Expressen när han tog plats i maktens korridorer.

Bland andra talespersoner kan nämnas Mauricio Rojas, som får ansvar för migrationspolitiken. Han var kulturminister i Chile under fyra dagar 2018 innan han fick avgå efter utbredd kritik.

Greven och den folkpartistiska veteranen Carl B Hamilton blir ekonomiskpolitisk talesperson och Anna Starbrink, tidigare uttalad kritiker till SD-samarbete, blir försvarspolitisk talesperson.

Den tidigare partisekreteraren Juno Blom, som avgick i våras på samma dag som den förre L-ledaren Nyamko Sabuni, blir rättspolitisk talesperson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons