Annons
Nyheter

Röda Korset-arbetare dödade i Mali

Mali • Publicerad 2 juni 2022

Två av Röda Korsets medarbetare dödades när deras fordon attackerades i regionen Kayes i västra Mali på onsdagen. Personerna arbetade för det nederländska Röda Korset.

Fordonet var försett med organisationens emblem, enligt ett uttalande från Röda Korset i Mali, som fördömer attacken och säger att den "underminerar det humanitära uppdraget".

Annons

Vittnen uppger att beväpnade män på motorcyklar öppnade eld mot fordonet. Förutom de två dödsoffren färdades ytterligare två hjälparbetare i bilen.

Nouhoum Maiga, generalsekreterare för Malis Röda Korset, säger till AFP att gärningsmännen troligtvis var rånare snarare än jihadister.

– Det är inte Röda Korset som sådant som var måltavla, säger han och tillägger att gärningsmännen stal bilen och utrustningen i den.

Fordonet hittades senare övergivet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons