Annons
Nyheter

Nedåt på Wall Street

Hökaktiga Fed-uttalanden och nya data som indikerar en inbromsad tillväxt för tillverkningssektorn fick USA-börserna att vända nedåt efter förra veckans glädjeskutt.
Börs • Publicerad 1 augusti 2022
De tre ledande indexen på USA-börserna stängde på minus. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Neel Kashkari, president för regionala Federal Reserve (Fed) i Minneapolis, sade i helgen att myndigheterna kommer göra vad som krävs för att få ned inflationen till det långsiktiga målet om två procent, samtidigt som nya data från tillverkningssektorn tydligt visade effekten av Feds åtstramningar.

Kommentarerna från Fed kommer efter förra veckans börsrally som drevs på av förhoppningar om att centralbanken så småningom ska dra ned farten på räntehöjningarna.

Annons

Breda S&P 500 föll 0,3 procent, efter att ha avslutat juli som den bästa månaden sedan 2020. Microsoft bidrog tyngst till fallet med ett tapp på 1,0 procent, men mest föll kryssningsbolaget Royal Caribbean Cruises, ned 7,5 procent.

Tekniktunga Nasdaqs kompositindex stängde på minus 0,2 efter att tidigare under dagen ha stigit över en procent.

Dow Jones industriindex tappade 0,1 procent, efter att ha avslutat förra veckan med tre dagar på plus.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons