Annons

Guidetti i karantän – missar landslagssamling

Coronavirusets spridning i den internationella fotbollen får långtgående konsekvenser. Nu sätts John Guidetti i karantän – och missar nästa landslagssamling.
Fotboll • Publicerad 12 mars 2020
John Guidetti är satt i karantän i tyskland sedan en av hans lagkamrater blivit smittad av coronaviruset. Arkivbild.
John Guidetti är satt i karantän i tyskland sedan en av hans lagkamrater blivit smittad av coronaviruset. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Svenske anfallaren John Guidetti sätts i karantän sedan två av hans lagkamrater i Hannover 96, konstaterats smittade av coronaviruset.

Det skriver den tyska klubben, som spelar i Bundesliga 2, enligt Fotbollskanalen.

Landslagsspelare missar samling

Annons

Detta innebär att Guidetti missar nästa landslagsamling, den sista innan EM-truppen tas ut, med matcher mot Ryssland och Cypern.

– Om deras myndigheter säger det kan inte vi göra något åt det. De har väl satts i huskarantän, då blir det svårt att ta ut honom. Han är inte i Sverige, säger landslagschefen Stefan Pettersson till sajten.

Han är den sjunde svenske landslagsspelaren att stoppas från samlingen. Tidigare har det stått klart att inga spelare som är aktiva i Serie A kommer att tas ut.

Det är bland andra Albin Ekdal, som nu sitter i karantän sedan Sampdoriaspelaren Manolo Gabbiadini konstaterats smittad, Robin Olsen, Cagliari och Dejan Kulusevski, Parma, som inte kallas.

Manolo Gabbiadini är den andra spelaren i Serie A som smittats av coronaviruset, vilket innebär att Sampdoria, likt Juventus efter att Daniele Rugani smittats, sätts i karantän i två veckor.

Ronaldo i karantän

Tidigare under dagen stod det klart att Juventus stjärnanfallare Cristiano Ronaldo inte kommer att lämna Madeira, Portugal, på grund av coronavirusets spridning i Italien, enligt Fotbollskanalen.

Ronaldo reste till Madeira för att besöka sin mamma som i början av mars drabbades av en stroke. Hon ska i nuläget vara återhämtad, men innan läget i Italien stabilisterats kommer Ronaldo att stanna kvar i sin hemstad, Funchal, och inte ansluta till laget i Turin.

All idrott i Italien, inklusive Serie A, är tills vidare stoppad på grund av smittspridningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons