Annons

Ronnie Sandahls filmmanus sålt för storbelopp

Film • Publicerad 27 mars 2020
Regissören och manusförfattaren Ronnie Sandahl. Arkivbild.
Regissören och manusförfattaren Ronnie Sandahl. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Regissören och manusförfattaren Ronnie Sandahls manus till den kommande filmen "Perfect" har sålts till den amerikanska distributören Searchlight för 15 miljoner dollar, strax över 150 miljoner kronor, som blir filmens budget, skriver Dagens Nyheter.

Filmen, som ska regisseras av Olivia Wilde ("Booksmart") kommer att handla om den amerikanska elitgymnasten Kerri Strug som säkrade guldet för USA vid OS i Atlanta 1996.

Annons

Searchlight gick vinnande ur ett budkrig som involverade en handfull film- och strömningsjättar, och enligt Ronnie Sandahl hade filmen kunnat få en betydligt större budget om man gått vidare med någon av strömningstjänsterna.

– Det låg bud som var dubbelt så stora. Men Searchlight hade bäst plan för hur filmen ska få göras, och att filmens regissör Olivia Wilde ska få göra den film vi har diskuterat. Konstnärlig frihet kostar, säger Ronnie Sandahl till DN.

Ronnie Sandahl har tidigare sagt att han ser filmen som den sista i en trilogi om idrott, där "Borg" var den första och filmen "Tigrar", som han själv regisserar, är under produktion.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons