Annons

Rosengård välkomnar förslaget: Jättepositivt

Fotboll • Publicerad 13 september 2019
Therese Sjögran välkomnar det planerade samgåendet mellan Limhamn/Bunkeflo och Malmö FF. Arkivbild.
Therese Sjögran välkomnar det planerade samgåendet mellan Limhamn/Bunkeflo och Malmö FF. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Damallsvenska fotbollsklubben FC Rosengård välkomnar det planerade samgåendet mellan ligarivalen Limhamn/Bunkeflo och herrlaget Malmö FF.

– Vi ser jättepositivt på att MFF, som är Sveriges största klubb, går in och satsar så här på damfotboll. Det ställer vi oss väldigt, väldigt positiva till, säger klubbchefen Jenny Ahlqvist de Souza.

Annons

Sportchefen Therese Sjögran:

– Det är jättebra för svensk damfotboll att Sveriges största herrklubb äntligen har fattat det beslutet. Malmö FF som varumärke är jättestort, att de kommer ha ett damlag på högsta nivå är positivt för alla.

Enligt Sjögran och Ahlqvist de Souza har Rosengård, som leder serien, inte haft någon diskussion om ett liknande samarbete med MFF.

– Nej, inte på många år. Vårt fokus just nu ligger på att vi ska spela match i helgen (Göteborg borta), säger Ahlqvist de Souza.

Sjögran:

– Vi har en välfungerande förening och fokuserar just nu på slutspurten i damallsvenskan. Vi har inte så mycket annat att tänka på.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons