GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ruiz utmanar Ruiz i valet

USA • Publicerad 6 september 2019
Valkampen börjar redan så smått inför USA:s val i november nästa år. Arkivbild från Capitolium i Washington.
Valkampen börjar redan så smått inför USA:s val i november nästa år. Arkivbild från Capitolium i Washington.
Foto: Susan Walsh/AP/TT

Kaliforniendemokraten Raul Ruiz brukar inte ha några problem att bli omvald till USA:s representanthus. Men nästa år blir valkampen extra knepig – han utmanas av republikanen Raul Ruiz.

Den nu 47-årige demokraten blev invald 2012, och har klarat omval vartannat år sedan dess.

Republikanen med samma namn är ganska okänd, men sprider nu med slagordet "den RÄTTE Raul Ruiz för kongressen". I videon säger han att han via sitt snickeriföretag hjälpt många bostadsbyggare att förverkliga den amerikanska drömmen, och att han vill dra nytta av sina erfarenheter i politiken.

Kongressvalet i USA äger rum samtidigt som presidentvalet, den 3 november nästa år. Republikanerna försöker då återvinna den majoritet som Demokraterna vann förra året.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.