Annons
Nyheter

Rusning efter kläder men smittan oroar

Ekonomi • Publicerad 10 december 2021
Uppåt för klädförsäljningen i november. Arkivbild.
Uppåt för klädförsäljningen i november. Arkivbild.Foto: Ørn E Borgen/NTB/TT

Klädförsäljningen ökade kraftigt i november, både i fysiska butiker och i e-handeln. Jämfört med november i fjol var ökningen 55 procent, enligt Svensk Handels stilindex.

Jämfört med samma månad 2019 var ökningen 11 procent.

Annons

För skor var ökningen 64 procent jämfört med 2020 medan försäljningen minskade med 6,8 procent jämfört med 2019.

"Månadens siffror visar att kunderna nu på allvar hittat tillbaka till modebutiker runt om i landet, något som givetvis är mycket glädjande. Men vi minns också hur det såg ut vid denna tidpunkt förra året, med utökade restriktioner som totalt slog undan benen på modehandeln. Ökningen sker alltså från låga nivåer", säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

Inför den närmsta framtiden finns en oro för fortsatt fraktproblematik och för ökad smittspridning.

"Vaccinationerna är nyckeln till ett öppet samhälle utan restriktioner, vilket är av största betydelse för oss alla och så även för en modehandel som kämpar sig tillbaka efter några riktigt tuffa år", säger Mats Hedenström.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons