Annons
Nyheter

Ryanair: Sänkt lön eller uppsägning

Ekonomi • Publicerad 1 juli 2020
Ryanair förhandlar med personalen om sänkta löner. Arkivbild.
Ryanair förhandlar med personalen om sänkta löner. Arkivbild.Foto: AP Photo/TT

Omkring 3 500 tjänster kan försvinna från lågprisbolaget Ryanair om personalen inte går med på att sänka sina löner, säger vd:n Michael O'Leary.

– Vi har redan aviserat nedskärningar av 3 500 tjänster men förhandlingar med våra piloter och kabinpersonalen pågår och vi ber dem att sänka sina löner som ett alternativ till uppsägningar, säger O'Leary till BBC.

Annons

Ryanairs bud är att de bäst betalda flygkaptenerna ska sänka sina löner med 20 procent och de sämst betalda flygvärdinnorna ska sänka sina löner med 5 procent.

– Om vi kan förhandla fram dessa lönesänkningar tror vi att vi kan undvika de flesta, men inte alla, uppsägningar, säger O'Leary till BBC.

Ryanair räknar med 4,5 miljoner passagerare under juli, omkring 40 procent av normala nivåer, och att resandet ökar till uppemot sex miljoner passagerare i augusti. Samtidigt räknar bolaget med att biljettpriserna kommer att vara historiskt låga under de kommande tolv månaderna, säger O'Leary till nyhetsbyrån Reuters.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons