Annons

Massrymning från Migrationsverket i Märsta

Omkring tolv personer rymde från Migrationsverkets anläggning i Märsta, norr om Stockholm, under natten.
Hittills har polisen fått tag på sex av personerna.
Migration • Publicerad 8 september 2019
Under natten har ett antal personer rymt från Migrationsverkets anläggning i Märsta. Arkivbild.
Under natten har ett antal personer rymt från Migrationsverkets anläggning i Märsta. Arkivbild.Foto: Maja Suslin / TT

Minst 30 polisbilar ska ha deltagit i sökandet, enligt .

– Vi hade väldigt många polisresurser där uppe, vilket berodde på en ren slump då det fanns en större resurs i samband med en trafikinsats i närheten, säger vakthavande befäl Mats Almquist till tidningen.

Annons

Det är inte olagligt att fly från förvar, och de brottsmisstankar som är aktuella i samband med rymningen i Märsta är den skadegörelse som utförts då ett fönster krossats på förvaret.

Migrationsverket kan besluta om att ta personer som har ett utvisnings- eller avvisningsbeslut i förvar. Att vara satt i förvar innebär att man är frihetsberövad och måste stanna inom en låst avdelning.

Sedan i våras sitter sex män med kopplingar till muslimska samfund i förvar hos Migrationsverket efter begäran från Säkerhetspolisen, som pekat ut männen som hot mot rikets säkerhet. Enligt uppgifter till TT finns det inget som indikerar att någon av dem finns bland de förrymda personerna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons