Annons
Nyheter

Rysk mack exploderade – över 30 döda

Minst 33 människor är döda och minst ett 80-tal har skadats efter en brand och explosion i Dagestan, uppger ryska myndigheter.
Ryssland • Publicerad 15 augusti 2023
Brandkåren jobbar i Machatjkala.
Brandkåren jobbar i Machatjkala.Foto: Ryska räddningsmyndigheter/AP/TT

Det var vid 21.30-tiden på måndagskvällen som branden uppstod i en bilverkstad i den ryska delrepubliken Dagestans huvudstad Machatjkala, rapporterar medier. Enligt obekräftade uppgifter i sociala medier lockade branden många nyfikna – och de föll sedan offer för en jättelik explosion när den intilliggande bensinmacken nåddes av branden.

"Explosionen på macken i Machatjkala skadade 80 personer. 33 omkom, varav 3 barn", citerar ryska medier hälsodepartementet.

Annons

Branden ska ha spridit sig över ett område på omkring 600 kvadratmeter, uppger myndigheterna. De skadade är så många att en del uppges flygas till Moskva för vård.

Delrepubliken har skakats av folkliga protester mot fattigdom och vanstyre den senaste tiden, men hittills finns inga uppgifter om att måndagens tragedi skulle vara annat än en olycka. Från Machatjkala är det över 50 mil till krigets Ukraina.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons