Annons
Nyheter

Sabotage mot volleybollplaner – glas i sanden

Brott • Publicerad 13 juli 2020
Volleybollplaner i Malmö har saboterats med krossat glas. Bilden är från en beachvolleybollplan i Stockholm.Foto: Anders Wiklund/TT

Krossat glas har spridits i sanden på flera beachvolleybollplaner i Malmö under helgen. En turnering fick ställas in och alla planer i staden är tills vidare stängda i väntan på sanering, skriver Sydsvenskan.

– Tack och lov har det upptäckts innan det börjat spelas, säger Paul Landkvist, entreprenadsansvarig på Fastighets- och gatukontoret, till tidningen.

Annons

Det är inte första gången som Malmös offentliga sandytor saboteras. Västra hamnens volleybollplaner drabbades den 28 juni och vid över tio tillfällen har olika lekplatser utsatts, i regel med stora mängder krossat glas. Efter sabotagen måste sanden silas, en åtgärd som kostar hundratusentals kronor.

Händelserna har polisanmälts men ingen misstänkt har gripits och polisen vädjar till allmänheten om hjälp.

– Vår entreprenör ronderar dagligen för att se om detta återkommer, säger Paul Landkvist till Sydsvenskan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons