Annons

Sammandrabbningar i politisk Venezuelaprotest

Venezuela • Publicerad 10 mars 2020
Oppositionsledaren Juan Guaidó (i mitten) omgiven av anhängare i en protestmarsch i Venezuelas huvudstad Caracas på tisdagen.
Oppositionsledaren Juan Guaidó (i mitten) omgiven av anhängare i en protestmarsch i Venezuelas huvudstad Caracas på tisdagen.Foto: Matias Delacroix/AP/TT

Demonstranter i Venezuela, ledda av oppositionsledaren Juan Guaidó, försökte ta sig till parlamentet i huvudstaden Caracas på tisdagen, men stoppades av kravallpolis.

Flera hundra oppositionella deltog i marschen, vars mål var att återinta den kongressbyggnad som regeringstrogna ledamöter övertagit helt.

Annons

Guaidó har de senaste veckorna försökt samla stöd för protestmarschen mot president Nicolás Maduros regering. De oppositionella protesterna hade stor medvind i fjol, men protesterna har avtagit de senaste månaderna samtidigt som Maduro och hans anhängare stärkt sin makt.

Barrikaderad kravallpolis öppnade tårgas mot demonstranterna.

Sedan marschen tvingats upplösa, meddelade Guaidó att ett alternativt parlamentsmöte skulle hållas på ett torg i närheten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons