Annons
Nyheter

Sämre än väntat av Tencent

Den kinesiska tech- och internetjätten Tencent redovisar en nettovinst på 26,2 miljarder yuan (motsvarande 38 miljarder kronor) för andra kvartalet. Resultatet var sämre än väntat.
Ekonomi • Publicerad 16 augusti 2023
Rapport från Tencent. Arkivbild
Rapport från Tencent. ArkivbildFoto: Mark Schiefelbein AP/TT

Analytiker hade i snitt räknat med en nettovinst på drygt 32 miljarder yuan och en omsättning på 152 miljarder yuan, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

Omsättningen stannade på 149 miljarder yuan.

Annons

Snittprognosen för annonsintäkter på internet låg på cirka 23 miljarder yuan. På den fronten gick det lite bättre än väntat, med 25 miljarder yuan.

Tencent är delägare i en rad internationella bolag, däribland flera svenska, som spelbolaget Paradox och strömningsbolaget Spotify.

Tencents delårsrapport kommer sedan den kinesiska e-handelsjätten Alibaba slog förväntningarna med råge med en stark delårsrapport förra veckan.

Inför rapporten backade Tencents aktie med 1,1 procent på Hongkongbörsen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons