Annons

"Sanningen" om Winehouse skildras som film

Film • Publicerad 6 mars 2020
Mitch Winehouse poserar jämte en staty föreställande hans dotter Amy Winehouse. Arkivbild.Foto: Tim Ireland/AP/TT

Amy Winehouses liv ska dramatiseras på vita duken, berättar den framlidna artistens pappa Mitch Winehouse för NME.

Och det här porträttet ska visa upp "en sann bild" av Amy Winehouse.

Annons

– Det är någonting vi ser väldigt mycket fram emot, att få återintroducera Amy – den riktiga Amy – för folk. Människoälskaren Amy, som också var älskad. En riktigt positiv bild av Amy, säger han.

Möjligtvis något kontrasterande säger Mitch Winehouse även att inspiration hämtats från romantiserande Hollywoodspektakel som "Bohemian rhapsody", som handlar om bandet Queen, och "Rocketman", som skildrar Elton Johns liv.

– Det är en annan berättelse, så klart, men jag antar att det kommer att finnas likheter. Vi har inte kommit så långt än, men det är mycket spännande.

Mitch Winehouse var öppet missnöjd med den Oscarsbelönade dokumentären "Amy" när den hade premiär 2015. I den filmen framställs pappan i en osmickrande dager, men han har tidigare kallat produktionen "vilseledande och innehållande osanningar".

Amy Winehouse dog 27 år gammal 2011.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons