Annons
Nyheter

SAS säljer Greklandbiljetter trots inresestopp

Trots inreseförbud för svenska flyg till den 15 juli – vilket redan lett till inställda avgångar – fortsätter SAS sälja flygbiljetter till Grekland med avgång innan dess. Flygbolaget hoppas kunna förhandla fram en lösning innan avgångstiderna passerat.
Resor • Publicerad 4 juli 2020
Trots rådande inreseförbud fortsätter SAS att sälja flygbiljetter från Sverige till Grekland. Arkivbild.
Trots rådande inreseförbud fortsätter SAS att sälja flygbiljetter från Sverige till Grekland. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre SAS-flyg från Sverige till Grekland, som skulle ha avgått under helgen, har ställts in. Sammanlagt 374 resenärer drabbas, enligt Dagens Nyheter.

Grekland har ett inreseförbud för direktflyg från Sverige som gäller till och med den 15 juli. Trots detta har SAS ytterligare nio inbokade avgångar innan dess.

Annons

Resenärer på det flyg som skulle ha lyft från Arlanda mot Thessaloniki på lördagseftermiddagen fick besked om att det ställts in först vid 22-tiden på fredagskvällen.

TT: Varför säljer ni biljetter till resor som ni vet inte blir av?

– Vi vet ännu inte att de inte blir av. Vi har en pågående dialog med grekiska myndigheter för att se om vi kan hitta en lösning. Så fort dialogen är avklarad kommer vi antingen flyga eller ställa in avgångarna, säger SAS presschef John Eckhoff.

Resenärer som drabbas av inställda flyg kommer att få sina pengar tillbaka.

TT: Många resenärer säger att de väntat i månader på utbetalning för inställda flyg. Finns det någon prognos för när de får pengarna tillbaka?

– Vi har ett antal händelser som saknar motstycke i vår snart 75-åriga historia. Runt 800 dagliga avgångar har ställts in under en lång period – vi var inte beredda på att nästa hela flottan skulle stå på marken, säger Eckhoff.

– Vi klarar inte att betala tillbaka så snabbt som vi skulle vilja. Det kommer fortsatt att ta tid.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons