Annons

Säsongen över för norska stjärnan

Skidor • Publicerad 6 mars 2020
Ingvild Flugstad Østberg är skadad och missar såväl hemmatävlingen i Holmenkollen som världscupavslutningen i Nordamerika. Arkivbild.
Ingvild Flugstad Østberg är skadad och missar såväl hemmatävlingen i Holmenkollen som världscupavslutningen i Nordamerika. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Ingvild Flugstad Østberg missar tremilen i Holmenkollen i helgen och har tävlat klart för säsongen. Den norska skidstjärnan har drabbats av en hälskada och blir inte frisk till avslutningen i Nordamerika de kommande två veckorna.

Skadan är självförvållad.

Annons

"Det är naturligtvis väldigt tråkigt och det var dumt av mig att hoppa ner för en kant för att ta en genväg, men jag ska göra allt för att komma tillbaka starkare så fort det bara gå", säger norskan i ett pressmeddelande.

Ingvild Flugstad Østberg ligger totalfemma i världscupen efter att ha kommit trea i såväl Tour de Ski som norsksvenska Ski Tour 2020 under säsongen.

Efter tremilen i Holmenkollen flyger åkarna till Nordamerika för avslutningen i världscupen. Först körs en sprinttour i Quebec och Minneapolis innan den internationella säsongen avslutas med distanstävlingar i Canmore, tio mil väster om Calgary i Kanada, 20-22 mars.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons