Annons

Satsning på ny Saabanläggning i USA

Ekonomi • Publicerad 8 maj 2019
Den nya Saab-anläggningen i Lafayette, Indiana, ska bland annat användas för slutmontering av Saabs delar av skolflygplanet T-X. Arkivbild
Den nya Saab-anläggningen i Lafayette, Indiana, ska bland annat användas för slutmontering av Saabs delar av skolflygplanet T-X. ArkivbildFoto: B.Becker Handout/TT

Försvarskoncernen Saab har beslutat att investera 37 miljoner dollar (cirka 350 miljoner kronor) i en ny produktionsanläggning i West Lafayette i den amerikanska delstaten Indiana, skriver Saab i ett pressmeddelande.

Den fleråriga satsningen, som ska ge 300 arbetstillfällen, inleds 2020, enligt Saab.

Annons

"Inledningsvis ska anläggningens fokus vara av flygteknisk karaktär; tillverkning av större strukturella sektioner och slutmontering av Saabs delar av skolflygplanet T-X, som är gemensamt designat av Saab och Boeing för USA:s flygvapen", skriver Saab.

Enligt Saabs vd Håkan Buskhe är satsningen en del av Saabs tillväxtstrategi i USA och en fördjupad relation med den amerikanska kunden.

"Vi ser stora möjligheter för denna anläggning och våra partnerskap", skriver Buskhe i en kommentar.

Saab har sedan tidigare verksamhet i USA, bland annat med ett nordamerikanskt huvudkontor i Syracuse i delstaten New York.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons