Annons

Drönarattack mot saudisk oljeledning

Saudiarabien • Publicerad 14 maj 2019
En saudisk oljeledning har attackerats av drönare, uppger Saudiarabiens energiminister, Khalid al-Falih.
En saudisk oljeledning har attackerats av drönare, uppger Saudiarabiens energiminister, Khalid al-Falih.Foto: Kamran Jebreili/AP

Två saudiska pumpstationer vid en oljeledning har utsatts för en drönarattack, enligt Saudiarabiens energiminister Khalid al-Falih.

Oljeproduktionen ska kunna fortgå som vanligt, men det statliga oljebolaget Aramco har slutat att pumpa fram mer olja i den berörda ledningen.

Annons

Huthimilisen, som strider mot Saudiarabien i Jemen och får visst stöd från Iran, har tagit på sig attacken, rapporterar bland annat den israeliska tidningen .

Attacken mot pumpstationerna kommer två dagar efter sabotaget mot flera oljefartyg utanför Förenade arabemiratens kust. Två av fartygen är saudiarabiska. Det är inte känt vilka som ligger bakom sabotaget.

Khalid al-Falih säger till statliga medier att de två attackerna hotar de globala oljeleveranserna och visar att det finns ett behov att bekämpa terroristgrupper som utför sådana handlingar.

Rättad. I en tidigare version uppgavs fel antal oljeledningar för drönarattacken.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons