Annons

Åtta döda i tillslag i orolig saudisk region

Saudiarabien • Publicerad 11 maj 2019
Säkerhetsstyrkor i Saudiarabien har dödat flera människor på ön Tarout i den i huvudsak shiamuslimska regionen al-Qatif, enligt den saudiska tv-kanalen Al-Hadath.
Säkerhetsstyrkor i Saudiarabien har dödat flera människor på ön Tarout i den i huvudsak shiamuslimska regionen al-Qatif, enligt den saudiska tv-kanalen Al-Hadath.Foto: 

Säkerhetsstyrkor i Saudiarabien har dödat åtta människor på ön Tarout i den i huvudsak shiamuslimska regionen al-Qatif, enligt den statliga nyhetsbyrån SPA. De dödade ingick i en "terroristcell" och inga civila eller medlemmar i säkerhetsstyrkorna har dödats, enligt SPA.

Det oljeproducerande området i östra Saudiarabien är en återkommande källa till konflikter mellan landets konservativt sunnimuslimska regering och shiiter som anser sig vara diskriminerade och marginaliserade. Säkerhetsstyrkorna genomför ofta insatser i regionen och senast i januari i år och i september i fjol krävdes dödsoffer vid sådana operationer, enligt saudiska medier.

Annons

Många dödsdomar har också utfärdats och verkställts i regionen för påstått spioneri för Saudiarabiens arvfiende, det shiamuslimskt dominerade Iran.

Enligt olika människorättsorgan klistrar Saudiarabien etiketten terrorist också på ett brett spektrum av oppositionella.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons