Annons

Scandic varslar 2 000 anställda i Sverige

Coronaviruset slår hårt mot hotellbranschen. Nu varslar hotellkedjan Scandic 2 000 anställda i Sverige om uppsägning, skriver .
Ekonomi • Publicerad 12 mars 2020
Hotellkedjan Scandic varslar 2|000 anställda i Sverige. Arkivbild.
Hotellkedjan Scandic varslar 2|000 anställda i Sverige. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

Myndighetsbeslut och reserestriktioner har bidragit till att resandet minskar och antalet inställda evenemang kraftigt ökar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Scandic gör bedömningen att nettoomsättningen för mars kommer att bli "väsentligt sämre" än den prognos som lämnades i måndags. Då väntades nettoomsättningen minska med 15 procent.

Annons

Bolagets aktie rasade nästan 22 procent på börsen under torsdagen.

Varslet på omkring 2 000 personer motsvarar ungefär hälften av de fast anställda i den svenska verksamheten. Dessutom kommer även antalet tillfälligt anställda i Sverige att minskas.

Hur många som kommer att varslas eller permitteras i hela koncernen går inte att säga nu. "Men baserat på nuvarande exceptionella affärsläge bedömer Scandic att det kommer att krävas omfattande nerdragningar på samtliga marknader", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Scandic har beslutat att sänka lönerna för samtliga medlemmar i koncernledningen med 20 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons