Annons

Schough: "En måstematch för oss"

Åttonde raka förlusten och kvar på nedflyttningsplats.
Nu väntar bottenkollegan Limhamn Bunkeflo för Djurgården.
Fotboll • Publicerad 8 september 2019
Djurgårdens landslagsanfallare Olivia Schough jagar bollen i kamp med Rosengårds Jessica Samuelsson, som med sitt inhopp gjorde debut för Malmöklubben efter en lång skadeperiod. Serieledaren Rosengård slog nästjumbon Djurgården med 3–1.
Djurgårdens landslagsanfallare Olivia Schough jagar bollen i kamp med Rosengårds Jessica Samuelsson, som med sitt inhopp gjorde debut för Malmöklubben efter en lång skadeperiod. Serieledaren Rosengård slog nästjumbon Djurgården med 3–1.Foto: Johan Nilsson/TT

Nästjumbon Djurgården var till stora delar utspelat under den första halvleken borta mot serieledaren Rosengård, men Stockholmsklubben lyfte sig efter paus och skyttedrottningen Mia Jalkerud reducerade med dryga kvarten kvar att spela.

Närmare än så kom dock inte Djurgården. Hemmalaget vann till slut med 3–1.

Annons

– Vi står upp bra igen, men ställer till det för oss själva och det är så vi förlorar matchen. Återigen, säger landslagsanfallaren Olivia Schough med en suck.

"Straffat oss rejält"

Redan efter 16 sekunder släppte bortalaget in Anna Anvegårds 1–0-mål.

– Det har tyvärr varit lite för mycket sådant under året, som har straffat oss rejält. Har det väl börjat gå tungt är det lätt att det blir så här, säger Schough.

TT: Åttonde raka förlusten. Vad gör man mentalt för att försöka ta sig ur det?

– Det finns inte så mycket annat än att bara fortsätta att nöta och träna. Göra allt man orkar för att sprida energi. Ingenting har gått vår väg, så det har varit svårt att sätta fingret på vad som har varit problemet, säger hon.

Kort innan landslagsuppehållet tog Pierre Fondin över huvudtränarrollen från Joel Riddez (numera enbart sportchef). Men effekten har uteblivit. Innan förlusten mot Rosengård föll Djurgården mot Kristianstad och i den omgången gick Limhamn Bunkeflo (LB07) förbi i tabellen.

Bottenmöte nästa

Kommande söndag väntar just LB07 hemma på Stockholms stadion. Djurgården står på nio poäng och LB07 har elva poäng uppe på säker mark med sex omgångar kvar att spela.

– Vi får vara glada att vi kunde höja oss till andra halvlek mot Rosengård och får ta med oss det till det viktiga mötet med LB07, säger Schough.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons