GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Securitas lyfter efter rapport

Ekonomi • Publicerad 29 juli 2021
Säkerhetskoncernen Securitas aktier stiger rejält efter bolagets delårsrapport. Arkivbild.
Säkerhetskoncernen Securitas aktier stiger rejält efter bolagets delårsrapport. Arkivbild.
Foto: Vidar Ruud/NTB/TT

Säkerhetskoncernen Securitas redovisar en vinst före skatt på 1,0 miljarder kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 745 miljoner kronor motsvarande kvartal i fjol.

Marknaden gav tummen upp och aktien lyfte 5,8 procent på Stockholmsbörsen.

Rörelseresultatet på 1,5 miljarder kronor, samt den organiska försäljningstillväxten på 8 procent, ligger över nivån under motsvarande period 2019 – det vill säga före pandemin.

Omsättningen uppgick till 26,5 miljarder kronor. Under andra kvartalet i fjol var omsättningen 26,6 miljarder kronor.

Securitas meddelade under morgonen att man köper det tyska säkerhetsföretaget Protection One, ett bolag specialiserat inom bland annat fjärrteknikdrivna säkerhetslösningar.

Köpeskillingen uppgår till 735 miljoner kronor på skuldfri basis, enligt ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.