Annons

Sex nya avhopp från Littfest

Litteratur • Publicerad 11 mars 2020
Den finlandssvenska författaren Monika Fagerholm kommer inte till Umeå internationella litteraturfestival, Littfest. Arkivbild.
Den finlandssvenska författaren Monika Fagerholm kommer inte till Umeå internationella litteraturfestival, Littfest. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Littfest i Umeå drabbas av fler avhopp på grund av coronaviruset. Ytterligare fyra författare ställer in sin medverkan, däribland finlandsvenska Monika Fagerholm och ryske Michail Sjisjkin.

Även de svenska författarna Gunnar D Hansson och Linda Boström Knausgård uteblir liksom kulturskribenterna och översättarna Stefan Ingvarsson och Yukiko Duke.

Annons

"Det är givetvis tråkigt att festivalen drabbas av ytterligare avhopp, men vi har all förståelse för deras beslut", säger Elenor Nordström, en av Littfest koordinatorer, i ett pressmeddelande.

Umeå internationella litteraturfestival, Littfest, har tidigare meddelat att Jonathan Safran Foer och Helle Helle inte kommer. Arrangörerna jobbar dock för att båda dessa författare ska kunna genomföra sina respektive seminarier via videolänk.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons