Annons

Sex tonåringar döms för livsfarligt rån

Brott • Publicerad 2 maj 2019
Malmö tingsrätt dömer sex ungdomar för bland annat grovt rån mot en 21-åring i Klagshamn i januari. Arkivbild.
Malmö tingsrätt dömer sex ungdomar för bland annat grovt rån mot en 21-åring i Klagshamn i januari. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Under ett rån i Malmö i januari utsattes en 21-åring för så grovt våld att han var nära att avlida. Nu döms sex ungdomar i åldern 15–16 år till sluten ungdomsvård i åtta till tio månader. Hade de varit vuxna hade straffet blivit fem års fängelse, skriver Malmö tingsrätt i ett .

Den 21-årige mannen blev både knivstucken och misshandlad, vilket bland annat ledde till skallbensfraktur. Utöver mobil och jacka blev han bland annat fråntagen sina nycklar. Kvällen efter rånet försökte sedan några personer ta sig in i hans lägenhet med hjälp av nycklarna.

En av tonåringarna döms därför även för försök till grov stöld. En annan av de sex döms för övergrepp i rättssak efter att ha hotat ett vittne och en döms även för inblandning i rån mot en 14-åring.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons