Annons
Nyheter

Sexövergrepp mot 42 barn – sju års fängelse

Brott • Publicerad 7 juli 2022
En man döms av Helsingborgs tingsrätt till sju års fängelse för att ha utsatt 42 barn för sexuella övergrepp via internet. Arkivbild.
En man döms av Helsingborgs tingsrätt till sju års fängelse för att ha utsatt 42 barn för sexuella övergrepp via internet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyrtiotvå barn i åldern 10–17 år har utsatts för sexualbrott via internet och i vissa fall har övergreppen även fotograferats eller filmats. Nu döms en 35-årig man till sju års fängelse och skadestånd på sammanlagt 2,8 miljoner kronor till de utsatta barnen.

I flertalet av fallen har mannen kontaktat barnen via Instagram och i några av fallen på Skype. Brotten begicks 2018–2020 och mannen har erkänt de flesta gärningarna, skriver Helsingborgs tingsrätt i ett pressmeddelande.

Annons

Brotten mannen döms för är bland annat våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Han döms också för innehav av mer än 200 barnpornografiska bilder och närmare 900 filmer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons