Annons
Nyheter

Shinawatra vädjar om kungens nåd i Thailand

Thailand • Publicerad 31 augusti 2023
Thailands före detta premiärminister Thaksin Shinawatra.
Thailands före detta premiärminister Thaksin Shinawatra.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Thailands tidigare premiärminister Thaksin Shinawatra vädjar om att bli benådad av monarkin, enligt en minister i nuvarande regeringen. Uppgiften kommer samtidigt som rykten gör gällande att förhandlingar om Thaksin Shinawatras legala öde pågår.

Den 74-årige miljardären, som två gånger valts till premiärminister innan han avsattes i en militärkupp 2006, återvände från exil i förra veckan. Vid återkomsten greps och fängslades han.

Annons

Tillförordnade justitieminister Wissanu Krea-ngam bekräftar att en begäran har lämnats in, men att det är upp till "monarkins välvilja" om Thaksin Shinawatra ska benådas.

Thaksins Shinawatras återkomst till Thailand sammanfaller med att en ny regeringskoalition precis har tillträtt, där hans parti Pheu Thai ingår tillsammans med flera promilitära partier.

Thaksin Shinawatra uppges hållas fängslad i en svit på 14:e våningen på ett polissjukhus i centrala Bangkok. Han är bland annat dömd för korruption.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons