Annons

Skandiabanken gav fel siffror till Skatteverket

Ekonomi • Publicerad 7 mars 2020
Foto: Marit Hommedal

Skandiabanken har skickat in felaktiga uppgifter om runt 3 000 kunders pensionssparande till Skatteverket, rapporterar SVT Nyheter.

Siffrorna för dem som får utbetalningar från individuellt pensionssparande dubblerades och tidigare i veckan berättade SVT att även Nordea har gjort samma fel. Båda bankerna uppger att förklaringen är ett tekniskt fel.

Annons

”En ny inrapportering introducerats av Skatteverket för IPS utbetalning. Ett systemfel har gjort att inrapportering i år skedde både enligt det gamla och det nya inrapporteringssättet, vilket varit felaktigt", skriver Skandiabankens kommunikationschef Mojtaba Ghodsi till SVT.

Felet ska rättas för kunder som deklarerar via Skatteverkets app medan de som lämnar in deklarationen på papper måste korrigera felet manuellt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons