Annons

Skarp nedåtrekyl på svängigt Wall Street

Upp, ned, upp, ned. Det är rejäla svängningar på Wall Street denna vecka och på torsdagen rasade kurserna nästan lika mycket som de rusade uppåt dagen före.
Börs • Publicerad 5 mars 2020
USA-börserna sjönk rejält på torsdagen. Arkivbild.
USA-börserna sjönk rejält på torsdagen. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan

Investerarna söker förgäves efter fasta hållpunkter när effekterna av coronavirusets spridningar ena dagen lindras av övertygande brösttoner från centralbankerna, för att nästa dag övertrumfas av nya skräcksiffror i antalet smittade och nedskrivningar av tillväxtprognoser.

Flygbolagen är i frontlinjen bland krisande branscher och storbolagen American Airlines och Delta backade 13,4 respektive 7,2 procent.

Annons

Kryssningsbranschen har det minst lika svårt, av de större bolagen inom sektorn föll Carnival 14,0 procent och Royal Caribbean Cruises tappade 16,3 procent.

Google har, liksom flera av de stora it- och teknikbolagen på sina stora arbetsplatser, bett de anställda i Seattle att arbeta hemifrån en tid. Moderbolaget Alphabets aktie sjönk 4,8 procent.

Banksektorn är också hårt pressad, Bank of America backade 5,9 procent och Wells Fargo sjönk 6,4 procent.

Dow Jones industriindex gick ned 3,6 procent, Nasdaqs kompositindex sjönk 3,1 procent och S&P 500 tappade 3,4 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons