Annons
Nyheter

Skarvar saboterar för kärleksudde i Malmö

Djur • Publicerad 7 december 2022
Skarvkolonins tillväxt i Pildammsparken i Malmö oroar, eftersom bajset från häckande skarvar dödar träd på den lilla ö i dammen där fåglarna bor. Arkivbild.
Skarvkolonins tillväxt i Pildammsparken i Malmö oroar, eftersom bajset från häckande skarvar dödar träd på den lilla ö i dammen där fåglarna bor. Arkivbild.Foto: Sigi Tischler/AP Photo/TT

En skarvkoloni har vuxit till sig i Pildammsparken i Malmö och utsikten från en romantisk plats skapad för utomhusvigslar anses nu hotad. Kommunens motdrag: Fågelskrämmor.

Skarvkolonins tillväxt oroar, eftersom bajset från häckande skarvar dödar träd på den lilla ö i dammen där fåglarna bor. Nära ön har kommunen satsat på en romantisk udde.

Annons

– Men det ser jättetråkigt ut när nästan en tredjedel av träden ute på ön håller på att dö, säger kommunalrådet Andreas Schönström (S) till Sydsvenskan.

Det finns olika metoder för att bekämpa skarv, men skyddsjakt är inte aktuellt. Störande ljud fungerar inte heller i stadsmiljö, så därför lutar det nu åt ett slags fågelskrämmor i form av ballonger med ögon på.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons