Annons
Nyheter

Ung man ihjälskjuten i Farsta – tonåring gripen

Brott • Publicerad 15 juli 2022
Polisen har spärrat av ett skogsområde i Stockholmsförorten Farsta där en man sköts ihjäl på torsdagseftermiddagen. Arkivbild.
Polisen har spärrat av ett skogsområde i Stockholmsförorten Farsta där en man sköts ihjäl på torsdagseftermiddagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 20–25-årsåldern har skjutits ihjäl i Farsta i södra Stockholm. Polisen kallades dit sedan flera personer ringt och berättat om smällar som uppfattades som skjutvapen.

En tonårig pojke, i 17–18-årsåldern enligt polisen, har gripits och anhållits, misstänkt för mord.

Annons

– Den skottskadade hittades i ett skogsområde nära tunnelbanestationen Farsta strand. Han fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson.

Polisen, som fick larmet klockan 15.20 på torsdagen, hade under eftermiddagen ett stort antal patruller på plats. Ett område där mannen hittades spärrades av och polisen sökte eventuella vittnen till skottlossningen.

Sent på kvällen meddelade polisen att polisen de tekniska undersökningarna var klara och att avspärrningarna hävts.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons