Annons

Avspärrningen hävd vid skola i Hagfors

Brott • Publicerad 8 april 2019
En gymnasieskola i Hagfors utrymdes på måndagsförmiddagen sedan en städare hittat vad de misstänkte var sprängmedel. Arkivbild.
En gymnasieskola i Hagfors utrymdes på måndagsförmiddagen sedan en städare hittat vad de misstänkte var sprängmedel. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En gymnasieskola i Hagfors utrymdes på måndagsförmiddagen sedan en städerska hittat vad hon misstänkte var sprängmedel i en papperskorg.

Polis och räddningstjänst kallades till platsen och skolan utrymdes. Men vid lunch hävdes avspärrningarna då föremålet bedömdes vara ofarligt att flyttas.

Annons

– Expertis har kunnat fastslå att föremålet är ofarligt och alla avspärrningar hävs. Föremålet kommer att undersökas närmare vid senare tillfälle på annan plats, skriver polisen på sin .

En förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

– Här tar man det säkra före det osäkra, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Värmland.

Elever och lärare tog sig till en idrottshall och en annan skola i närheten och verksamheten ställdes in för resten av dagen. Det har inte framförts några hot mot skolan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons