Annons
Nyheter

Skolläkare riskerar legitimation

Sjukvård • Publicerad 5 juli 2020
Inspektionen för vård och omsorg anser att en skolläkare i Västmanland bör bli av med sin läkarlegitimation. Arkivbild.
Inspektionen för vård och omsorg anser att en skolläkare i Västmanland bör bli av med sin läkarlegitimation. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, tycker att en skolläkare som arbetat i Västmanland bör bli av med sin läkarlegitimation, rapporterar SVT Nyheter Västmanland.

Myndighetens granskning av skolläkarens behandling av 17 barn visar att läkaren på ett mycket allvarligt sätt agerat i strid med vetenskap och beprövad erfarenhet, enligt Ivo.

Annons

Bland annat ska läkaren ha skrivit ut antidepressiva medel och hjärtmedicin till elever för att de ska få "ett mer holistiskt perspektiv på tillvaron". Han ska också ha upprepat samma beskrivning av olika elevers psykiska status, vilket enligt Ivo visar på att behandlingarna skett "på ett löpande band".

Nu är det upp till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd att avgöra om läkarens legitimation ska dras in eller inte.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons