Annons
Nyheter

Sköt kidnappad med kolsyrepistol – två åtalas

Brott • Publicerad 5 januari 2023
Mannen och kvinnan har suttit häktade sedan i höstas och har nu åtalats. Arkivbild.
Mannen och kvinnan har suttit häktade sedan i höstas och har nu åtalats. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man och en kvinna i 20-årsåldern åtalas för att ha kidnappat och sedan skjutit en man med kolsyrepistol, rapporterar Hallandsposten.

Enligt åtalet åkte de hem till mannen i Halmstad och försökt kräva in en skuld på mellan 5 000 och 15 000 kronor. De åtalade kan dock inte svara på vad skulden gäller, enligt åklagaren.

Annons

Mannen ska sedan tvingats in i en bil och körts till ett skogsparti där han bands med buntband runt handleder och halsen. Han sköts med kolsyrepistol tre gånger och hotades med en pistolattrapp, varpå mannen lovade att få tag på pengarna, enligt åklagaren.

När mannen släpptes av vid sitt hem igen kontaktade han polisen, vilket ledde till gripande och sedan häktning av de misstänkta gärningspersonerna.

Mannen och kvinnan åtalas för grov misshandel, människorov och försök till grov utpressning. De båda nekar till brott, och mannen vägrar att svara på polisens frågor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons