unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Skrällar bakom hög utdelning i V75

Lördagens V75:a blev åter svårfunnen. Utdelning för sju rätt blev hela 1,7 miljoner kronor. Skrällhästarna Flash Håleryd i den första avdelningen och Imakeyouproud i den fjärde avdelningen låg bakom den höga utdelningen. Lyckligast på Sundbyholmstravet var utan tvekan Anneli Ekman som tränar och äger Imakeyouproud.
Trav. Arkivbild.
Trav. Arkivbild.
Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Anneli Ekman är amatör och har dessutom en egen uppfödning. Fast i liten skala.

Glädjetårarna strömmade nerför kinderna sedan hennes häst sensationellt vunnit ungdomsloppet med Kim Moberg i sulkyn.

– Den här segern betyder så oerhört mycket för oss. Man lägger ner så otroligt mycket tid på sina hästar. Vi kämpar och sliter varje dag med våra hästar och så går han och vinner V75 på hemmaplan. Det kan inte bli större och jag har nästan inga ord, sade Ekman, 44 år.

Kim Moberg körde ett perfekt lopp med Imakeyouproud. Först blev det tredjepar invändigt, efter 800 meter kom hon fram en position i rygg på ledaren. När flera av hennes motståndare körde alltför offensivt med sina hästar så sparade Moberg på hästens krafter.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Vann enkelt

Ungefär mitt på upploppet kom luckan och sjuåringen, som bara var streckad på två procent av alla kuponger, avslutade oerhört vasst och vann rätt så enkelt.

– Tränaren tycket att hästen var alltför lite tippad och att han var i fin form. De sa också att han var lite segstark sådär, men han hade ju en jäkla speed till slut. Det var en ruggigt fin häst att köra, sade Kim Moberg.

Förstapriset var 110 000 kronor – en väldigt stor summa pengar för en amatör. Under 2018–2019 sprang Imakeyouproud totalt in 118 700 kronor.

– Han gör alltid så gott han kan och är så himla snäll. Jag var med när han föddes ute i hagen för snart sju år sedan och han har betytt väldigt mycket för oss. Den här dagen kommer jag aldrig att glömma, sade Anneli Ekman och torkade bort ännu några glädjetårar.

Har det lossnat?

På lördagen flög tränarparet Stefan Melander och Catarina Lundström till Paris. Deras stjärna Milligan’s School tävlar mot världens bästa hästar i söndagens Prix d’Amerique över 2 700 meter.

Disco Volante kommer inte upp i samma klass men han räcker fint i Gulddivisionen. Sjuåringen tog nu sin andra raka seger med Ulf Ohlsson i sulkyn.

På sista långsidan var det långt fram till täten men tempot hade varit tufft och Disco Volantes spurt bet väldigt bra.

– När man har bakspår över kort distans var tempot helt avgörande. Vi vann ganska enkelt och hästen kändes lika fin som han gjort på slutet, kommenterade Ohlsson.

Stefan Melander var nog minst lika nöjd över Snowstorm Hanover som var tvåa i guldloppet. Hästen har inte alls fungerat sedan han kom från USA för två år sedan med väldigt fina meriter. Nu fullföljde han fint efter att ha travat utvändigt ledaren under slutvarvet och kanske har det äntligen lossnat för sexåringen?

Läs mer

Gittan öppnade sin ateljé

Konstrunda

Gittan öppnade sin ateljé

På lördagen gick startskottet för "Äntligen – Konst och konsert", och Septemberutställningen.

Norra Skåne: Nytt angrepp mot får – ”troligen samma varg”

Nyheter

Norra Skåne: Nytt angrepp mot får – ”troligen samma varg”

DNA-analys ska visa ifall det rör sig om samma varg.

Efter strandstädning vankades korv och samkväm. Folke Wallgren hittade en tjugolapp under städningen.

Ystad

Mest fimpar när byalaget städade sin strand

Byalag tog fasta på World Cleanup Day.

Essä: Tiktok samlar miljoner svenska ungdomar – medan äldre inte fattar

Kultur

Essä: Tiktok samlar miljoner svenska ungdomar – medan äldre inte fattar

Vem som helst kan lägga upp sitt korta videoklipp och bli en viral succé.

116 fortkörare fast i omfattande kontroll – ”Det går alldeles för fort”

Nyheter

116 fortkörare fast i omfattande kontroll – ”Det går alldeles för fort”

Enligt polisen får även de små överträdelserna allvarliga konsekvenser i trafiken.

Samtliga tre personer - 12, 21 och 22 år - omkom när bilen körde av vägen och in i ett träd på länsväg 832 mellan Skabersjöby och Torup öster om Malmö på torsdagskvällen.

Nyheter

Svedala: 12-årig pojke en av de döda när bil körde in i träd

Tre personer har avlidit efter en singelolycka i Svedala kommun.