Annons

Skuru till SM-final efter kross mot Lugi

Handboll • Publicerad 1 maj 2019
Jenny Södrén stod tillsammans med sitt Skuru för en mäktig kross i den fjärde semifinalen mot Lugi.
Jenny Södrén stod tillsammans med sitt Skuru för en mäktig kross i den fjärde semifinalen mot Lugi.Foto: Anders Bjurö/TT

Skuru körde över Lugi i den fjärde SM-semifinalen i handboll och är därmed klart för final. Grundserieettan hade sex bollar upp i paus och vann till slut med hela 35–21 och sammanlagt 3–1 i matcher. Platsen i SM-finalen genom den imponerade krossen säkrades på bortaplan.

– Så otroligt skönt, jag känner väl att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, säger Skurus mittsexa Jenny Södrén i C More.

Annons

– Vi får till ett fantastiskt försvarsspel och det bäddar verkligen för den här vinsten, fortsätter hon.

Senast Skuru var i SM-final var 2016 medan det senaste SM-guldet kom 2005.

På andra sidan i årets final väntar antingen H65 Höör eller Sävehof som gör upp i den andra semifinalserien där Sävehof leder med 2–1 i matcher.

– Ser man till grundserien så håller jag ett litet lillfinger för Höör. De hade varit värda det. Men det är två grymma lag, säger Södrén.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons